Katër mënyra natyrale për të rritur epshin seksual

A e dini që seksi është një pjesë thelbësore e jetës?

Studimet kanë zbuluar se seksi prodhon më pak stres dhe humor më të mirë, dhe madje mund të ndihmojë në zgjatjen e jetës tuaj.

E megjithatë, sondazhet e shumta në të gjithë botën tregojnë se 30% e grave, nga adoleshencë deri tek të moshuar, raportojnë se kanë pak interes për seksin.

Rezultatet e një studimi të botuar në 2010 në Gazetën e Mjekësisë Seksuale gjetën tre fajtorët më të zakonshëm të ulur të interesit të grave për seksin: stresin dhe lodhjen, pakënaqësi për pamjen personale, dhe vështirësi seksuale, të tilla si dhimbja gjatë marrëdhënies seksuale ose orgazmat e pakapshme.

Ndaloni së dhëni të gjitha energjitë tuaja në stres

Seksi për gratë e epokës së gurit nënkuptonte foshnjat, dhe stresi nënkupton rrezik fizik të afërt, shkruan alternative medicine. Nëna natyrë nuk do që gratë të riprodhohen gjatë kohës stresuese, thotë Rick Hanson, Ph.D., një neuroshkencëtar dhe autor i trurit të Budës.

Sipas Hanson, stresi i hedh hormonet riprodhuese nga zhurma dhe zvogëlon lëshimin e oksitocinës, e njohur si hormoni i “dashurisë” që promovon lidhje dhe ndihmon gratë të duan të afrohen fizikisht me dikë.

Hiqni dorë nga qëllimet tuaja

Dëshira për të bërë seks të mirë mund të zmbrapset. Një qasje e orientuar drejt qëllimit do të bëjë që të ngrejnë punimet.

Kur ndaloni të përqendroheni në rezultatin përfundimtar, ndjesitë dhe kënaqësia juaj do të rriten natyrshëm. Kontakti fizik do të promovojë lëshimin e oksitocinës, dhe frymëmarrjes. Krijon më shumë vetëdije për lidhjet fizike që ndani me partnerin tuaj, të cilat më pas mund të shfaqen seksualisht.

Provoni një lodër

Nëse keni rënë në një zile seksuale, përdorimi i një lodre seksi është një mënyrë e shkëlqyeshme për të hapur hapësira të reja dhe për të futur energji të re në një marrëdhënie seksuale. Ju kurrë nuk e dini se çfarë do të mësoni për seksualitetin tuaj.

Përqendrohuni tek pozitiviteti

Për fat të keq, truri është si Velcro për përvojë negative, por Teflon për ato pozitive. Nëse keni pasur edhe një përvojë, ku një dashnore bëri një vëzhgim negativ në lidhje me trupin tuaj, ose jeni konsumuar me shqetësime për pamjen tuaj, truri juaj mund ta shoqërojë seksin me ato ndjenja negative.

loading...
loading...

SHKRUAJ NJË KOMENT

0 Comments