International

Auto News

Labels

Karnavalet e Brazilit, fitorja i dedikohet aktivistes së vrarë


Karnavalet e Brazilit u mbyllën ashtu siç nisën, me atmosferë politike. Shkolla e Samba-s së Rio de Zhaneiros, “Mangueira”, e cila kishte në qendër të paradës së saj homazhe për aktivisten e vrarë Marielë Franco u shpall fituese e kompeticionit vjetor. Flota dominohej nga shiriti më shkrimin: “Mariel e pranishme”, dhe mes skulpturave të arta dhe imazheve të fëmijëve, transportonte edhe motrën e aktivistes dhe disa miq të saj.

Mangueira është prej shkollave më të rëndësishme dhe tradicionale të Samba-s në Rio de Zhaneiro. Ajo u themelua në një favelë antike, pak metra larg Sambadromit. Me paradën e saj, Mangueira theksoi gjithashtu rëndësinë e grave me ngjyrë, atyre indiane e të minoriteteve të tjera në historinë e Brazilit.
loading...

SHKRUAJ NJË KOMENT

0 Comments